Fryst ikke-levende fisk som ligger på en benk dekket av snø og is.
Artikkel

Frysetunnel

Svalinn har bred kompetanse med å rådgi, skreddersy og bygge frysetunneler til næringsmiddelindustrien.

Rask innfrysning for høyere kvalitet

En frysetunnel er en spesialisert fryser som er i stand til å fryse store mengder på mye kortere tid. Kravet til ferskhet er allerede høyt og for mange er ikke det mulig å frembringe dette i tradisjonell kjølekjede. En frysetunnel med rask innfrysning kan blant annet bidra til høyere kvalitet på matvarer, samt mer spillerom for effektiv lager og logistikk.

Kraftige frysebokser

En frysetunnel er drevet av kraftige vifter, hvor luften presses gjennom store fordampere som under gode forhold kan kjøle ned luften til -60°C. Grunnet ekstremt lave effektive temperaturer, i kombinasjon med høy lufthastighet, så belastes konstruksjonen med stedvis kraftig vakuum, høyt lufttrykk, samt store belastninger grunnet bevegelser i materialene ved temperaturendringer. Konstruksjonen må derfor være meget robust, for å unngå kuldebroer som det ofte blir i bygg med bærekonstruksjoner. Svalinn bygger derfor frysetunnelene som selvbærende, kraftige frysebokser.

Fleksibilitet og skreddersøm

Målet med en frysetunnel er å raskt fryse eller avkjøle produkter på en effektiv måte. Dette gjøres ved hjelp av kryogen væske. En frysetunnel kan øke kvaliteten på produktet ditt sammenlignet med andre alternative teknologier. Kryogene frysetunneler fører også til mindre dehydrering samtidig som produktets struktur beholdes. Våre frysetunneler er fleksible og kan justeres i lengde, høyde og tilleggsprodukter for å oppfylle dine spesifikke behov. Frysetunnelene er egnet for alle type produkter som blant annet fisk, kjøtt, brød og meieriprodukter. 


Svalinn sine produkter og løsninger egner seg også til andre bruksområder.

Se andre bruksområder

Vil du diskutere et prosjekt med oss? 
Fyll ut skjema:

Oops! Something went wrong while submitting the form.