CASE
Artikkel

MUNCH

Restaurant
Kjølerom
Fryserom

Konseptet for det nye bygget er basert på ideen om et vertikalt museum, der hovedfunksjonene er organisert i høyden. Svalinn har levert kjølerom og fryserom til både MUNCH deli & kafé og restauranten Tolvte.

Introduksjon

MUNCH endrer Oslos silhuett, men bøyer seg ærbødig mot byen som omkranser bygningen. Arkitektens visjon var å gi MUNCH en gåtefull og stadig skiftende tilstedeværelse i Bjørvika, og gjenspeile de fantastiske lysforholdene i Oslo som stadig endrer seg i løpet av dagen og gjennom de ulike årstidene.

Hva leverte vi?

Til byggingen av MUNCH bestod leveransen fra Svalinn av kjølerom og fryserom. Til restauranten Tolvte ble det levert et kjølerom og et fryserom, og ligger i muséets 12. etasje og blir omtalt som en slags europeisk bistro sett gjennom rause amerikanske briller.

I MUNCH deli & kafé på bakkeplan ble det totalt levert fem kjølerom og et fryserom.

Alle rom i første etasje er bygget av mineralull-elementer, med en høy brannklasse, A2-s1,d0, ifht ønsket tykkelse, som i dette tilfellet er 150 og 200 mm.

Resultat

Dette var et spektakulært prosjekt, hvor mange aktører var involvert. I tillegg til byggets kvaliteter, er det innført en rekke tiltak som vil redusere klimaavtrykket. Det nye museet er koblet til et fjernvarmeanlegg, og et anlegg med kjøling fra sjøvann, samt et energistyringssystem som optimaliserer energibruken i bygget. Samlet vil disse tiltakene sørge for at MUNCH vil ha lavere energiforbruk per kvm enn bygget de forlater på Tøyen.

MUNCH har fått flotte serveringssteder av både mat og drikke, og leveransen passet Svalinn sin kompetanse meget godt.

Vi ønsker å takke for tilliten hos vår kunde, Norrøna Storkjøkken, og gratulerer MUNCH med et flott nytt museum.

Vil du diskutere et prosjekt med oss? 
Fyll ut skjema:

Oops! Something went wrong while submitting the form.