some alt text
Illustrasjon: Norsk Kylling
CASE
Artikkel

Norsk Kylling

Kylling
Matproduksjon
Fasade
Fasadeelementer

Norsk Kylling er en næringsmiddelbedrift som ble grunnlagt i 1991. Fra og med 2012 ble bedriften heleid av REMA 1000 som iverksatte en stor endringsprosess for hele virksomheten. Svalinn, på oppdrag fra Hent, var med å bygge Norsk Kylling sin nye fabrikk på Orkanger.

Introduksjon

Norsk Kylling har 290 ansatte, og sammen med deres rundt 150 produsenter sikrer de en bærekraftig produksjon av hvitt kjøtt. De produserer alt av kyllingprodukter - fra kyllingfilet i naturell, grillet og marinerte varianter, til pølser og pålegg. Den nye fabrikken på Orkanger skal fungere som både slakteri, produksjonslokale og foredlingsanlegg, noe som setter høye krav til hygiene.

Hva leverte vi?

Den nye fabrikken på Orkanger skulle bygges i henhold til EHEDG-standard. Denne standarden sikrer kvalitet og sikkerhet, samt riktig hygienisk utforming og vedlikehold av matproduksjonssystemer. Som leverandør har Svalinn lang erfaring med bygging basert på EHEDG-standard, da disse retningslinjene passer godt til våre standard byggedetaljer.

Til Norsk Kylling sitt nye bygg leverte vi alt av sandwichelementer og tilhørende beslag, samt vinduer. Dette sikrer god mathygiene i fabrikken. Svalinn leverte og montere hele fasaden med fasadeelementer, samt innvendig delvegger og himling. Totalt besto leveransen av ca. 50.000 kvm med sandwichpanel, og vi hadde en variasjon mellom seks og tjuefem montører på jobb til enhver tid. Det var også to prosjektledere fra Svalinn involvert i prosjektet.

Resultat

Svalinn sitt arbeid ble avsluttet i slutten av november 2020, men det ferdigstilte bygget på 30.000 kvm skal stå klart for full produksjon høsten 2021. Målet med den nye fabrikken er at den skal være verdensledende innen miljø, dyrevelferd og effektivitet. Vi syns det har vært både spennende og hektisk å jobbe på dette store prosjektet sammen med flere titalls andre, deriblant både entreprenører, prosjektadministrasjon og ledelse. Vår opplevelse er at prosessen, gjennomføringen og samarbeidet gikk smertefritt. 

Svalinn takker Hent for tilliten!Vil du diskutere et prosjekt med oss? Ring oss på 66 77 50 00 eller bruk 
skjemaet nedenfor!

Oops! Something went wrong while submitting the form.