Picture of Tromsøterminalen with snow and blue sky
CASE
Artikkel

Tromsøterminalen

Totalentreprise
Kjølelager
Logistikk
Tromsøterminalen
Fryselager
Tørrlager

Tromsøterminalen er Nord-Norges desidert største fryseterminal og tørrlager med sine over 17.000 kvm. Svalinn begynte på prosjektet i september 2018 og bygget stod ferdig i mars 2020.

Introduksjon

Fiskernes Agnforsyning SA og Eimskip Norway AS gikk sammen og startet selskapet Tromsøterminalen, da de så behovet for et slags frysehotell for sjømat. Tromsøterminalen har i dag en frysekapasitet på 24.000 tonn.

I tillegg til fryselager på 7600 kvm, består Tromsøhallen også av blant annet sorteringshall, tørrvarelager, kontrollsenter, containerområde og kontorlokaler. Kontorarealene på 3000 m2 er bygget opp i flere soner, og flere av disse sonene er til utleie for andre bedrifter. 

Hva leverte vi?

Svalinn ble tidlig knyttet til prosjektet, og vi har vært med å utvikle prosjektet i sin helhet. Prosjektet er gjennomført som en samspillavtale, med aktiv deltakelse fra byggeherre og bruker. Resultatet er et brukeroptimalisert bygg og en smidig byggeprosess.

Svalinn har i høyeste grad vært involvert i gjennomføringen og levert hele bygget med hjelp av underentreprenører på ulike fagområder som grunnarbeid, stål, taktekke, elektro, rørlegger, ventilasjon og kulde. Selv har vi stått ansvarlig for levering av fundamenter, sandwichelementer og all innredning. 

Resultat

Tromsøterminalen var et veldig spennende prosjekt å jobbe med, med mange involverte. I snitt hadde vi 60-70 personer daglig som jobbet med bygget, deriblant omtrent 25 stykker fra Svalinn på det meste. På dette prosjektet hadde vi en samspillsavtale med byggherre, som har betydd at vi har delt oppturer og nedturer, utfordringer og beslutninger. Dette har resultert i et produkt som begge parter er svært fornøyd med.

Picture of Tromsøterminalen with snow and blue sky

Vil du diskutere et prosjekt med oss? 
Fyll ut skjema:

Oops! Something went wrong while submitting the form.