some alt text
Foto: Britannia Hotel
CASE
Artikkel

Britannia Hotel - Speilsalen

Restaurant
Horeca
Fryserom
Kjølerom
Produksjonslokaler

Speilsalen er en restaurant som ligger på ærverdige og staselige Britannia Hotel i Trondheim. Hotellet har huset kongefamilie, britisk overklasse, politikere og internasjonale stjerner siden det åpnet i 1870. I 2016 stengte Trondheims eldste hotell dørene for å totalrenovere hele bygget, hvor Svalinn på oppdrag fra T. Myhrvold har vært involvert.

Introduksjon

Besøker du Speilsalen får du oppleve kokkekunst på høyeste nivå og en matreise hvor de fineste, håndplukkede råvarene er tilberedt med omsorg og respekt. Svalinn er stolt over å ha vært med på totalrenoveringen av Speilsalen, og sørget for at disse råvarene blir tatt godt vare på.

Hva leverte vi?

Til Britannia Hotel leverte vi totalt seks fryserom og tolv kjølerom med standarddører. Flere av restaurantene på hotellet, deriblant Speilsalen, benytter seg av disse. Alle rommene ble tilpasset og skreddersydd etter restaurantens arealer og ønsker, og brukt til oppbevaring av blant annet råvarer. Svalinn leverte også en blomsterkjøl som sikrer at blomstene som blir brukt på Britannia Hotel holder optimal temperatur og får økt holdbarhet.

Arbeidet med totalrenoveringen av hele hotellet gikk over flere år. Alt av gulv, vegger og tak i det 22.000 kvadratmeter store hotellet ble revet ned og bygget opp igjen. Vi var involvert i alt som handler om kjøkken, og totalt var det fire montører, samt prosjektleder i Svalinn som var involvert i prosjektet.

Resultat

Til tross for at leveransen krevde mellomlagring grunnet hotellets beliggenhet med begrenset plass, og at ett og ett rom derfor måtte bli fraktet til restauranten, opplevde vi dette som et godt planlagt, organisert og gjennomført prosjekt. Svalinn syns dette var et spennende prosjekt å jobbe på, og vi opplever at T. Myhrvold (kunde) og sluttbruker ble fornøyd med resultatet.

Britannia Hotel og Speilsalen åpnet igjen etter nesten tre år med totalrenovering. Kort tid etter ble Speilsalen på det nyrenoverte hotellet tildelt sin første Michelin-stjerne. 

Foto: Britannia Hotel

"Trondheims eldste hotel har blitt pusset opp og blitt et av Norges flotteste. Vi er veldig glad for å kunne ha bidratt med vår kompetanse innen kjøl- og frys til et historisk bygg, som for alvor har tatt steget inn i det 21. århundre. Vi takker Britannia Hotel og vår oppdragsgiver, T. Myhrvold, for tilliten.

Raymond Kjøsen, Prosjektleder

Foto: Britannia Hotel

Vil du diskutere et prosjekt med oss? 
Fyll ut skjema:

Oops! Something went wrong while submitting the form.