Foto: Havaristen
CASE
Artikkel

Havaristen

Dagligvare
Fryselager
Kjølelager
Fryserom
Kjølerom

Miko Trading og Havaristen gir nytt liv til varer som ellers hadde blitt kastet og måler sin suksess på hvor mange varer de klarer å gi et forlenget liv. Svalinn har vært en stolt underleverandør på deres utvidelse av kjøl og frys.

Introduksjon

Utsalgsstedet for Miko Trading heter Havaristen og er en butikken lokalisert i Ytre Enebakk. Det er kontorlokaler og butikkarealet som er doblet i utvidelsen, hvor Svalinn var representert som underleverandør. Havaristen fylles med blant annet brann- og vannskadede varer, varer med produksjonsavvik, transportskader, varer som nærmer seg utløpsdato, og generelt overskudd. Miko Trading og Havaristen tar bærekraft på alvor, hvor målet er å redusere svinn og bevisstgjøre kunder om hvilke tiltak som kan bidra til å redde planeten vår.

Hva leverte vi?

Havaristen utvider med et nytt bygg med 4000 m2 og over to etasjer. Svalinn har levert et fryselager på 150 m2 og et kjølelager på 168 m2 til første etasje av det nye bygget. Både frys og kjøl er bygget ihht fryselager-spesifikasjoner, for at kjølelageret i fremtiden kan enkelt brukes som et fryselager, ved behov for større frysekapasitet. Den enkle forskjellen er at elementene som er brukt er tykkere og at det er blitt laget fuktsperre i alle skjøter og overganger. Både fryse- og kjølelagrene er bygget i nybygget ved siden av den eksisterende butikken.

Resultat

Utvidelsen til Miko Trading og Havaristen har vært et spennende prosjekt for Svalinn. Forretningsideen til byggherre om å ta ansvar for det samfunnsøkonmiske, bidra til kampen for miljø og klima, redusere svinn og tenke bærekraft er noe vi i Svalinn støtter oppunder. Til tross for nødvendige smitteverntiltak og at leveransen skulle skje kjapt og effektivt, med mange fagområder skulle jobbe samtidig, opplevde vi dette som et godt planlagt, organisert og gjennomført prosjekt. Vi opplevde at denne byggeprosessen gikk smertefritt og det ble et godt samarbeid på tvers av fagområder.

Vi i Svalinn syns dette var et spennende prosjekt å jobbe på, og opplever at sluttbruker var fornøyd med sluttresultatet.

Vi takker vår oppdragsgiver, HB Kuldetjeneste, og byggherre, Miko Trading & Havaristen, for tilliten!

Vil du diskutere et prosjekt med oss? 
Fyll ut skjema:

Oops! Something went wrong while submitting the form.