Bygningen til Campus Ås med en blomstereng
Foto: Statsbygg/Hans Fredrik Asbjørnsen
CASE
Artikkel

Campus Ås

Campus Ås
Kjølerom
Fryserom
Kjøleromsdører
Fryseromsdører

Campus Ås er den største samlede utbyggingen i universitets- og høyskolesektoren i Norge, og vil få et bruttoareal på ca. 63.000m2.

Introduksjon

Opprinnelig skulle prosjektet være ferdig i 2019, men etter flere utsettelser, skal det nå endelig være klar for innflytning våren 2021. Antall mennesker som skal ta i bruk den nye utbygningen er fordelt mellom Veterinærhøgskolen, som vil ha ca. 700 studenter og 650 ansatte, Veterinærinstituttet med ca. 280 ansatte, samt en andel ukjente sluttbrukere.

Nybygget består av åtte sammenknyttede bygninger med rundt 2400 rom. Bygningene inneholder blant annet laboratorier, dyrehospital, akvarier og andre spesialarealer. Her finner man det siste innen veterinærmedisinsk utstyr til forskning, diagnostisering og behandling av dyr.

Hva leverte vi?

Svalinn har vært underleverandør på utbyggningen, hvor vi har levert og montert 35 kjøle- og fryserom, 37 kjøle- og fryseromsdører og 1 stk hurtigport til kjølerom.

Kjøle- og fryserom

Alle kjøle- og fryserom er bygget av sandwichpanel med syrefast rustfri overflate. Denne type sandwichpanel er egnet for rom med ekstra høye hygienekrav.
Noen av rommene er over 5 meter høy, med skreddersydde dører og for kranbane.
Totalt har vi levert nærmere 2000 kvm med kjøle- og fryserom.

Kjøle- og fryseromsdører

Alle kjøle- og fryseromdører er også levert med syrefast rustfri overflate. Dørene er levert med forsterket dørblad i stål, for å tilfredstille satte krav. Alle dørene er spesialtilpasset og skreddersydd for Campus Ås.

Restultat

Prosjektet var på et tidspunkt Norges største byggeplass, med over 700 arbeidere fordelt på 25 entreprenører i arbeid.

Prosjektet for Svalinn varte i halvannet år og kravene som var satt passet vår kompetanse meget bra. Det skulle være skreddersydde løsninger, høye hygienekrav, godt samarbeid på tvers av fagområder og et solid resultat.

Vi takker vår oppdragsgiver, Oslo Storkjøkkensenter - Berg & Dahl, for tilliten.

Kjøle-/fryseromsdører i syrefast rustfritt materiale

Våre skreddersydde 5 meter høye kjøle- og fryseromsdører

Vil du diskutere et prosjekt med oss? 
Fyll ut skjema:

Oops! Something went wrong while submitting the form.