Et Clean Room, eller renrom, er et rom eller et anlegg som vanligvis brukes i forbindelse med spesialisert industriell produksjon eller vitenskapelig forskning.
Artikkel

Clean Room

Et Clean Room, eller renrom, er et rom eller et anlegg som vanligvis brukes i forbindelse med spesialisert industriell produksjon eller vitenskapelig forskning. Dette kan for eksempel brukes ved produksjon av farmasøytiske gjenstander. Det som karakteriserer et Clean Room er at det er designet for å opprettholde ekstremt lave nivåer av partikler, som støv, luftbårne organismer eller fordampende partikler.


Det settes høye krav til bruk av materiale når man skal bygge et Clean Room. Spesielle belysningsarmaturer, vegger, utstyr og andre materialer brukes til å minimere dannelsen av luftbårne partikler. Valget av materiale for konstruksjonen av et renrom skal ikke generere noen partikler, derfor foretrekkes monolittisk epoksy- eller polyuretanbelegg. Bufret rustfritt stål eller pulverlakkert sandwichstenspanel og takpanel i mild stål. Hjørner som vegg til vegg, vegg til gulv, vegg til tak unngås ved å tilveiebringe overflate, og alle skjøter må forsegles med epoksyforsegling for å unngå avleiring eller dannelse av partikler i skjøtene.


Svalinn sine produkter og løsninger egner seg også til andre bruksområder.


Aliquam pariatur qui facilis laborum. Iure fugit quae eligendi amet facilis blanditiis. Dolores quo ducimus incidunt perspiciatis error

Eum veniam error sit quaerat consequatur totam qui est autem. Necessitatibus nemo magnam iste assumenda minus. Ut est tenetur ut

Vil du diskutere et prosjekt med oss? 
Fyll ut skjema:

Oops! Something went wrong while submitting the form.