Ansatt i Svalinn som monterer dør på kjølerom

February 4, 2022

Slik jobber våre montører

I Svalinn er vi helt avhengig av dyktige montører, da det er disse som sørger for at gjennomføringen og den ferdige leveransen møter kundens krav. Vi forteller om hvordan montørene våre jobber!

Montasjeleder, Håvard Kristiansen

-      Vi har til tider et veldig stort spenn i arbeidsoppgaver og jobber for ulike bransjer, som gjør at arbeidshverdagen blir variert.

Dette anser jeg som en av de store fordelene med jobben, sier montasjeleder og montør i Svalinn, Håvard Kristiansen.

Han er utdannet snekker og har jobbet 14 år i Svalinn på vår avdeling i Asker. I tillegg til å jobbe som montør, har han som montasjeleder tett dialog med prosjektleder og ansvar for oppfølging av de oppgavene som skal gjøres.

Fleksibelt og variert

Svalinn opererer som en rådgivende entreprenør mot kundene, og våre leveranser strekker seg fra skreddersydde prosjekt av mindre rom til kjøl og frys, til større produksjons- eller logistikkbygg for næringsmiddelindustrien. Vi leverer tjenester til alt fra småcideri til store offshore-prosjekter.

-      I utgangspunktet monterer vi fryse- og kjølerom som vi bygger i sandwichelementer, men vi får stadig utfordret oss ute på oppdrag. Jeg minnes blant annet en gang vi bygget skiboder til Holmenkollstafetten. Uansett hva som dukker opp, strekker vi oss langt for å imøtekomme kundene og deres behov, sier Kristiansen.

Som montasjeleder er han opptatt av å ha god dialog med kundene, og forstå og møte behovene som ligger i et prosjekt eller som dukker opp underveis.

Les også: Slik bygger vi fryselager og kjølelager


-      Montørene i Svalinn har veldig forskjellige bakgrunner, alt fra snekkere, taktekkere, tømrere og mekanikere. I og med at vi er borti så mye forskjellig, er ikke det viktigste hvilke fag du kan, men at du er praktisk anlagt og løsningsorientert.

Kristiansen trekker frem at jobben som montør i Svalinn har en høy grad av fleksibilitet når det gjelder arbeidstid, og at man på mange måter kan styre sin egen hverdag. Han trekker også frem at store deler av arbeidshverdagen blir tilbrakt innendørs, som er et stort pluss for mange håndverkere.

-      Svalinn er en trygg og god arbeidsgiver som både lytter og stoler på de ansatte. Om man for eksempel vil jobbe seg opp for å kunne ta fri en fredag, er det ingen problem. I tillegg til fleksibilitet, har vi stort fokus på arbeidsmiljø og det sosiale. Det er utrolig kjekt for oss som har jobbet her en stund, men kanskje spesielt for nyansatte, sier Kristiansen.

Våre montører på jobb for Bakehuset.
F.v: Detlef Rosenau, Torgeir Aamot, Magnus Aamot & Håvard Kristiansen

Trenger stadig flinke folk

En montør sitt arbeid varierer med alt fra bygging, montering, service på eksempelvis porter og utbedring av skader på elementer. De jobber på mange små og store prosjekter innen forskjellige felt, og har en veldig viktig og utøvende rolle. Som montør i Svalinn disponerer du egen firmabil, fullt utstyrt med alt av verktøy for å kunne utføre jobber.

-      Det som kjennetegner våre montører er at nøyaktighet, løsningsorientert, hyggelig og imøtekommende, tar gode beslutninger og jobber godt i team. Vi får stadig gode tilbakemeldinger og skussmål fra kunder som er fornøyd med jobben de gjør og måten de blir møtt på, sier divisjonssjef for Spesialenteprise, Rune Søreide.

Han har jobbet 16 år i Svalinn, og har ansvar for salg og drift i Bergen, samt overordnet ansvar for alle avdelingene som driver med del-eller spesialenteprise. I tillegg er Søreide involvert i nyansettelser.

Les også: Anser Svalinn som en god læringsarena
Divisjonssjef, Rune Søreide

-      Vi ser at våre ansatte trives godt og er fornøyde med både selskapet og arbeidsoppgavene, da det er veldig få som slutter. Som arbeidsgiver er vi opptatt av å ta vare på de ansatte, vise tillit og legge til rette for både faglig og sosial utvikling med fokus på teambuilding.

Svalinn trenger stadig gode montører, og vi er kontinuerlig på jakt etter dyktige mennesker - både nyutdannede håndverkere og erfarne fagfolk. Det blir ofte lyst ut ledige stillinger, men vi tar også gjerne imot åpne søknader.

-      Jeg oppfordrer de som ønsker stor frihet under ansvar, fleksibilitet og en trygg og god arbeidsplass med utviklingsmuligheter, til å søke jobb som montør hos oss. I Svalinn er du din egen lykkessmed, og du kan forme din egen fremtid med initiativ og stå på-vilje, avslutter Søreide.

Se våre ledige stillinger som montør!