Bilde av ny divisjonsleder

Ny leder for Totalentreprise

Etter ett år i Svalinn gikk Julie Marie Stenrød med virkning fra 1. August inn i rollen som overordnet ansvarlig for vår avdeling for totalentreprise. Vi ønsker henne velkommen i ny rolle – og gleder oss til å ta fatt på nye utfordringer sammen.

Den nye lederen for totalentreprise er allerede godt kjent med Svalinn. Det siste året har hun vært salgssjef, og ser nå frem til nye utfordringer i selskapet.

       Da jeg for et år siden takket ja til en stilling i selskapet var det med et ønske om å få ta del i en mindre organisasjon, hvor beslutningsveiene er kortere og påvirkningskraften er større, sier den ferske divisjonssjefen.

Divisjonsleder, Julie Marie Stenrød & Senior Prosjektselger/Teknisk sjef, Stig Kobbeltvedt


Hun ønsket å bli en del av Svalinns utviklingskurve, og tok med seg verdifull erfaring fra AF Bygg Oslo, AF Decom og Statsbygg.

Stenrød er utdannet sivilingeniør ved NTNU, og har tidligere hatt roller som produksjonsleder, controller og HMS- og KS ansvarlig. I Statsbygg hadde hun overordnet ansvar for kalkyle og usikkerhetsanalyser i noen av selskapets største prosjekter i porteføljen. I tillegg har hun en MBA i økonomisk styring og ledelse fra NHH.

Erfaringen har hun tatt med seg inn til Svalinn, og med verdifull nøkkelkompetanse i bunn er hun klar for å utvikle seg videre.

–       Etter over 10 år i store selskaper hvor det finnes en rutine for det meste og alt er «på stell», synes jeg det var en spennende utfordring å ta plass på Svalinn-toget som er på full fart fremover.

–       Det gir rom for utvikling og jeg er veldig takknemlig for tilliten jeg har fått, forteller hun.

Les mer: Anser Svalinn som en god læringsarena

Motiveres av utfordringer

Nå har hun vært i jobben i litt over en måned, og er godt i gang med å ta fatt på nye oppgaver. Hun skal blant annet sørge for gode leveranser, og ivareta kunderelasjonene som ligger til grunn for alt Svalinn leverer.

Divisjonsleder, Julie Marie Stenrød

–       Vi er helt avhengige av å opprettholde de gode kunderelasjonene vi har, og sørge for at kundene er godt fornøyd med oss som entreprenør og produktet de får, forteller hun.

       Min jobb blir å legge til rette for at avdelingen skal prestere best mulig, både med hensyn til inntjening, men også kvalitet og sørge for at vi her rustet for videre vekst.

Hun er også opptatt av at kollegaene skal ha frihet og fleksibilitet, og tror dette er en av Svalinns største styrker.

–       Det er viktig at man opplever at en har frihet og fleksibilitet til å løse oppgaver på sin måte, og at man ikke tvinges inn i en helt bestemt måte å jobbe på. Det er nok mye av grunnen til at Svalinn er ønsket til mange prosjekter, vi er tett på og svært løsningsorienterte, sier Stenrød.

Les mer: Slik bygger vi bærekraftige bygg


Samtidig skal de følge med på utviklingen i bransjen.

–       Jeg mener også en viktig del av jobben vil være å sette fokus på utviklingen innen bærekraft, digitalisering og mer effektive prosesser. Vi må være proaktive når det gjelder de utfordringene og urolighetene vi ser i markedet i dag, sier hun.

Hva ser du mest frem til?  

–       Å utfordre meg selv og lære mer, forteller hun.  

Hun er nemlig ikke redd for en utfordring.

       Jo større utfordringen er jo mer motivert blir jeg. Det er det som driver meg i hverdagen liker at det er litt «trøkk» og mye som skjer. Jeg håper at min motivasjon og positive innstilling er er noe som vil smitte over på de andre, avslutter hun.

Les mer: Oppfordrer kvinner til å gi byggebransjen en sjanse