En prosjektleders hverdag

For at et prosjekt skal gå sømløst, er vi helt avhengig av våre dyktige prosjektledere. Disse sørger nemlig for at alt det praktiske går på skinner. Vi forteller om hvordan våre prosjektledere jobber og hvordan deres hverdag ser ut!

-      Som prosjektleder har du ansvaret med å fullføre den kontrakten selgerne våre har inngått med kunden til riktig tid, pris og kvalitet. I selve prosjektet er du på mange måter bindeleddet mellom alle fagfolkene og kunden, sier prosjektleder innen totalentreprise i Svalinn, Kjell Robert Hals.

Han har jobbet i Svalinn i 25 år, og de siste ti årene hatt rollen som prosjektleder.

Prosjektleder på byggeplass med montører

Prosjekter i storskala

Svalinn bygger "tak over mat" og har spesialisert seg på rom og bygg innen hele verdikjeden for næringsmiddelindustrien. Vår kompetanse gjør at vi kan rådgi kunden fra idéfasen frem til overlevering av et ferdig bygg.

Prosjektleder, Kjell Robert Hals

-      Våre prosjekter strekker seg ofte over ett til to år, og innbefatter flere ulike fag på byggeplass. Fokuset for en prosjektleder er å ha kontroll på en byggeplass, samt sikre god flyt og gode relasjoner mellom kolleger, byggherre og våre underleverandører. Vi påser også at sikkerheten på byggeplassen blir fulgt med mål om at alle skal komme seg trygt hjem etter endt arbeidsdag, sier Hals.

En totalentreprise byggeprosess innebærer at Svalinn tar ansvar for hele byggeprosjektet, inkludert planlegging, prosjektering og bygging. Dette gir byggherren en enkel og samlet løsning der Svalinn tar hånd om alle aspekter av prosjektet, fra start til slutt. Målet er å ende opp med en totalløsning kunden med stolthet kan sette logoen sin på.

-      Arbeidsoppgavene varierer i alt fra prosjektering, innkjøp, følge opp kunde og underentreprenører, sikre fremdrift og sikre økonomien i prosjektet. I tillegg har vi det overordnede ansvaret for montører på byggeplass når det gjelder oppfølging og HMS.

Starten av en totalentreprise i Ålesund
Les også: Slik jobber våre montører

Mindre, men flere

Med over 200 forskjellige prosjekt i året fordelt i hele landet, har vår avdeling for spesialentreprise en rekke flere prosjekter, men i mindre størrelse.

Prosjektleder, Thomas Ravnanger

-      Vi som jobber innen spesialentreprise har gjerne mange mindre prosjekter gående samtidig. På lik linje som for de som jobber med totalentreprise, har vi et høyt arbeidstempo, men på en litt annerledes måte. Jeg må blant annet forholde meg til flere ulike kontaktpersoner, sier prosjektleder for spesialentreprise, Thomas Ravnanger.

Han startet å jobbe i Svalinn som 16-åring og jobbet ni år som montør før han for fire år siden gikk over i rollen som prosjektleder.

-      Jeg tror absolutt at min erfaring som montør hjelper meg inn i jobben som prosjektleder, da jeg vet hva jeg selv satt pris på. Et av mine ansvarsområder er tilrettelegge arbeidet for våre montører, slik at arbeidshverdagen deres skal flyte så godt som mulig, sier Ravnanger.

-      Vår typiske leveranser er med fokus på mathåndtering og matoppbevaring. Så våre kunder befinner seg innen en rekke bedrifter som håndterer eller oppbevarer mat.

Dagligvarebransjen er en typisk kunde hos Svalinn
Les også: Her går netthandel av dagligvare sømløst

Gode karrieremuligheter

Svalinn kan tilby spennende stillinger med høyt tempo, stor frihet, og et sosialt og inkluderende arbeidsmiljø hvor faglig og personlig utvikling står i fokus.

-      I Svalinn er karrieremulighetene gode og du får friheten til å utvikle deg selv, samtidig som det er rom for å prøve og feile. I tillegg styrer du din egen hverdag, og du får prøvd deg på mye forskjellig når det gjelder både prosjektomfang og bransjer. Dette er noen av grunnene for at jeg stortrives i jobben, sier Ravnanger.

Det som er felles for Svalinn sine prosjektledere er at de er utpregede relasjonsbyggere som fungerer godt i team, praktisk anlagt, løsningsorientert og har høy gjennomføringsevne.

-      Hvis du trives med en hektisk og variert arbeidshverdag med stadige nye utfordringer hvor ingen dag er lik, samtidig som du liker å jobbe med folk og spennende prosjekter, er dette jobben for deg, avslutter Hals.

Se våre karrieremuligheter her!